TEJCUKORÉRZÉKENYEK NAGY DIÉTÁSKÖNYVE

TEJCUKORÉRZÉKENYEK NAGY DIÉTÁSKÖNYVE
- Szerző: GYURCSÁNÉ KONDRÁT ILONA DR.HIDVÉGI EDI
- Súly: 0.03kg
- Kiadó: SPRINGMED KIADÓ
- ISBN: 9786155166242
ⓘ
Elérhetőség: Külső raktáron- ⓘ Várható szállítás: 4-5 munkanap
- ⓘ Szállítási ár: 1290 Ft-tól
Egységár:
3 360 Ft
Fizetendő:
3 360 Ft
Áraink az ÁFA értékét tartalmazzák!
A tejcukorérzékenység (laktózintolerancia) jellemzője a tejtartalmú ételek elfogyasztása után jelentkező haspuffadás és hasmenés. A tünetek nem mindenkinél egyformák, valakinél enyhébbek, másnál súlyosabbak. Ennek oka, hogy a tejcukrot bontó enzim (laktáz) mely a tejcukor felszívódásához szükséges- vagy elégtelen mennyiségben van jelen, vagy valamilyen betegség következtében fogyatkozik meg a szervezetünkben. Az enzimhiány miatt a tejcukor nem bomlik le, ezért nem tud felszívódni és a vastagbélben gázképződéssel járó erjedési folyamat révén hasmenéssel távozik a szervezetünkből. Hogyan mutatható ki a laktózérzékenység? Milyen formái és milyen kezelési módjai vannak? Mit jelent a laktózmentes diéta és milyen ételeknél gondoljunk arra, hogy laktózt is tartalmazhat? Milyen lehetőségek vannak manapság az enzimpótlásra és miért fontos a kalciumpótlás? A könyv szerzői ezekre és sok más felmerülő kérdésre adnak közérthető válaszokat.A könyv függelékében más cukorfelszívódási zavarokról (fruktóz felszívódási zavar és fruktózintolerancia) is olvashat az érdeklődő olvasó. A diétás tanácsok mellett számos recept elkészítési módjával, színes fotókkal szemléltetve ismertetik meg az olvasókat azzal, hogyan éljünk laktózmentesen.
Könyv | |
Szerző | GYURCSÁNÉ KONDRÁT ILONA DR.HIDVÉGI EDI |
ISBN | 9786155166242 |
Kiadó | SPRINGMED KIADÓ |
Kiadás éve | 2012 |
Fájlnév | Méret | Művelet |
Tételek: 0 - 0 / 0 (0 oldal)
Kapcsolódó termékek
6 490 Ft
6 824 Ft
1 000 Ft
5 774 Ft
990 Ft
2 625 Ft
3 500 Ft
1 544 Ft
5 999 Ft