Kosaram

CONFECTUMOK KÉSZÍTTÉSÉNEK MÓDJA 1779

CONFECTUMOK KÉSZÍTTÉSÉNEK MÓDJA 1779
CONFECTUMOK KÉSZÍTTÉSÉNEK MÓDJA 1779
  • Súly: 0.03kg
  • Kiadó: ATTRAKTOR KÖNYVKIADÓ KFT.
  • ISBN: 9786156173409
  •  Elérhetőség

    Rendelhető
  •  Várható szállítás: 5-15 munkanap
  •  Szállítási ár: 1290 Ft-tól
Egységár:
2 800 Ft
Fizetendő:
2 800 Ft
Áraink az ÁFA értékét tartalmazzák!
A 18. század végéről származó kéziratos szakácskönyv, korabeli receptekkel, fortélyokkal, lekvárkészítési tanácsokkal."KANDÉROZOTT NARANCSHAJ - A narancsnak a hajával éppen úgy kell tenni, mint magával a naranccsal, és meg kell szárasztani, ha kandérozni akarod (csakhogy hidegen kell a nádmézet reája tölteni). A kandérozni való nádmézet főzni kell, míg kalánon általfúván hólyagokot hány, azután a hozzá való edényben töltvén, a habját le kell venni, és a megszárasztott hajat belé kell tenni, és a szárasztóládában tévén, hadd álljan ott vagy hat óráig; ott azután a szegeletin megtörvén, fel kell állíttani edényestöl, s hadd folyjon le a leve.""CSIPKEGYÜMÖLCS CONFECT - A csipkének a gyümölcsét ősz felé meg kell szedni, igen szépen a magvától meg kell tisztíttani, mázas fazékba kell tenni, s bé kell kötni a száját. Mindennap fel kell rázni egynéhányszor tized napig, azután szitán által kell törni, s szitált nádmézzel tésztát csinálni belőlle, azután nyújtsd el, nyomd formába vékonyon. Másn
Könyv
Szerző
ISBN9786156173409
KiadóATTRAKTOR KÖNYVKIADÓ KFT.
Kiadás éve2021

Írj véleményt a termékről!

FájlnévMéretMűvelet
Tételek: 0 - 0 / 0 (0 oldal)