KÖZÉTKEZTETŐK KÉZIKÖNYVE IV. - ISKOLAI KÖZÉKEZTETÉS

KÖZÉTKEZTETŐK KÉZIKÖNYVE IV. - ISKOLAI KÖZÉKEZTETÉS
- Szerző: SZŰCS ZSUZSANNA VÍGNÉ SÁGI KATALIN
- Súly: 0.03kg
- Kiadó: SPRINGMED KIADÓ
- ISBN: 9786156337726
ⓘ
Elérhetőség: Külső raktáron- ⓘ Várható szállítás: 4-5 munkanap
- ⓘ Szállítási ár: 1290 Ft-tól
Egységár:
10 479 Ft
Fizetendő:
10 479 Ft
Áraink az ÁFA értékét tartalmazzák!
Aki látott már mosolygós és jóllakott gyermeket, az tudja, mennyi öröm rejlik a munkánkban. Gondoljunk arra, hogy a mi gyerekeink is esznek valahol, és az ő elégedett mosolyuk is örömet szerez valakiknek. Ennek szellemében igyekezzünk étlapot tervezni, recepteket kipróbálni és nem utolsósorban ezeket az ételeket megfőzni és tálalni. Tartsunk lépést a változásokkal, az újdonságok adta lehetőségekkel! A SzerzőkA Közétkeztetők kézikönyve sorozat egy rendkívül gyakorlatias, nagyon sok támpontot és szakmai segítséget kínáló gyűjtemény, melynek a jelen (IV.) kötete az iskolás korosztály (618 éves) táplálkozását vette górcső alá. Az étel, az átadott tápanyagokon túl, minden életkorban számos szerepet tölt be, azonban a gyermekek számára különösen fontos. Az iskolai menü így jóval több a rendeletben meghatározott grammoknál; egy falat otthon, pár perc kikapcsolódás az órarend rohanó körforgásából. A könyv I. része az elméleti tudnivalókat foglalja össze, melynek szerzője Szűcs Zsuzsanna MSc, dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember. Az I. rész tartalmából: Az iskoláskorú (618 éves) gyermekek fizikai, mentális és pszichoszociális fejlődésének jellegzetességei. A 618 éves gyermekek életmódját, táplálkozási szokásait vizsgáló felmérések ismertetése. Táplálkozási ajánlások (OKOSTÁNYÉRŽ) bemutatása. Az iskola, mint az egészségmegőrzés színterének bemutatása a beavatkozási lehetőségek ismertetésével.A közétkeztetés kihívásai a jelenben és a jövőben.A kötet II. részének szerzője Vígné Sági Katalin, dietetikus, élelmezésvezető. Az általa összeállított receptgyűjteményben 170 recept leírásával, az alapanyagok és a konyhatechnológiai módszerek sokféle használatával igyekszik a mindennapi munkát segíteni a közétkeztetésben dolgozók részére. Véleménye szerint a receptgyűjtemény csak kiindulópont, az ételek készítésekor minden esetben figyelembe kell venni a helyi viszonyokat és adottságokat, majd célszerű saját adatbázist, saját receptgyűjteményt kialakítani. A
Könyv | |
Szerző | SZŰCS ZSUZSANNA VÍGNÉ SÁGI KATALIN |
ISBN | 9786156337726 |
Kiadó | SPRINGMED KIADÓ |
Kiadás éve | 2023 |
Fájlnév | Méret | Művelet |
Tételek: 0 - 0 / 0 (0 oldal)
Kapcsolódó termékek
6 490 Ft
6 824 Ft
1 000 Ft
5 774 Ft
990 Ft
2 625 Ft
3 500 Ft
1 544 Ft
5 999 Ft