• Hosszú évek munkája és tapasztalata van a most megjelenő Cukrásztitkok kötetben. Miért pont a cukrászat, a sütemények?

Sütni akkor szerettem meg igazán, amikor elkezdtem egy nagy amerikai cégnél gyakornokoskodni. Sokszor vittem a kollegáknak valami finomságot, és az a sok pozitív visszacsatolás indított el ezen az úton.

  • Ma már nagyon szép kiállítású, változatos tartalmú kötetek vannak a polcokon a sütés-főzés témakörében. Az interneten is rengeteg tartalom érhető el. Miért döntöttél a könyv megírása mellett?

Valami maradandót akartam alkotni, egy olyan könyvet, ami az ember levesz a polcról, mert tudja, hogy a segítségre lesz. Az interneten szinte elveszik az ember annyi információ van, és sokszor nehéz kiigazodnia az olvasónak. Ilyen típusú könyvvel nem találkoztam a magyar könyvpiacon. Szerettem volna mindent összefoglalni, és receptekkel kiegészíteni, amit a hagyományos magyar cukrászatról tudni érdemes. 

  • Számodra mi a fontos és a vonzó egy ilyen könyvben? Hány szakácskönyved/cukrászköteted sorakozik a polcaidon?

Szeretem a pontosságot, ha egy recept követhető és jó minőségű termék lesz a végeredmény, ha elkészítem. Több, mint 30 sütéssel kapcsolatos könyvem van, de sok közülük a külföldi. Szeretem a nem hagyományos ízeket és a nem hagyományos irányokat is.

  • Mennyire követed az internetes tartalmakat, főzős műsorokat versenyeket?

Egy időben szerettem nézni, és számos versenyen vettem részt, de ahogy a kis családom bővült, úgy lett most ezekre egyre kevesebb időm. De ahogy nőnek a gyerekek, ez változni fog.

  • Sok nemzet cukrászatát ismered és sajátítottad el. Melyik áll hozzád a legközelebb?

A francia cukrászat kifinomult ízvilága az, ami a legjobban magával ragadott.

  • Van-e kedvenc süteményed?

Legjobban a macaront szeretem, az óvodás kislányommal együtt szoktuk készíteni, és sok jó ötlete van a töltelékek kitalálásakor, tőle inspirálódok.

  • Mi az, ami minden családi ünnepen megtalálható nálatok az asztalon?

Bejgli minden karácsonykor és húsvétkor készül, emellett a linzerkarika és az isler is nagy kedvenc.

  • Kiknek ajánlod a könyved?

Őszintén mondhatom, hogy mindenkinek. Annak, aki még sose kapcsolta be a sütőt és annak is aki már gyakorlott. Mindenki talál benne szerintem valami újdonságot.

  • Milyen felületeken találkozhatnak Veled az olvasók?

Van egy Cukrásztitkok nevű facebook csoport, ahol sok trükköt, tippet és receptet bemutatok, illetve nemrég készítettem el a Tiktok-csatornámat is, Cukrásztitkok név alatt. Emellett szeptemberben a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon és októberben a Palotási Tortafesztiválon is találkozhatnak velem személyesen.

  • Vannak-e kedvenc cukrászdáid?

Nincs kedvencem, mindig a hangulattól és a társaságtól függ, épp kihez térek be. De ha hazalátogatok, minden alkalommal kipróbálok valami újat. 

Fotó: Cukrásztitkok c. könyv (a szerző tulajdona)